Headline news

La Farinetta - Saillon

Sunday 30 th April 2017 - 16:14

Dificultat: Extremadament Dificil
Temps: 3h15m
Desnivell Positiu: 467
Desnivell Total: 940
Elevació Màxima: 864m
Via ferrada de la Farinetta, SaillonLa via ferrada de la Farinetta a Saillon, prop de Martigny és una via espectacular, i si es vol fer tota, és de les més difícils que he fet fins ara. 

El camí de la via ferrada comença a les vinyes del poble, es pot aparcar fàcilment a prop del col·legi o parc infantil.

La via ferrada te tres trams. El primer, tot i que una mica llarg es força assequible. La via puja al costa de rescloses, salts d'aigua i gorgs. Impressionant.

El segon tram farem menys desnivell, però es molt mes aeri i tècnic. La via flaqueja el gorg, i entra a una mina d'aigua.

En arribar al tercer tram ja portem molt de desnivell i cansament a l'esquena. Aquest tram es el mes difícil amb extra-ploms aeris. Un cop completat, penses que potser si no estiguessis tant cansat no seria tant difícil.

Un dels problemes dels dos trams finals es que no la única forma de sortir es endavant, no hi ha opció de fer un ràpel. Cal anar ben preparat de forces i portar una corda per si algú necessita una recolzament moral a l'hora de fer els sostres.
 
El camí de tornada és una pista forestal, que al final travessa les vinyes.
 
Per reposar-se, a Martigny hi ha restaurants oberts tot el dia. Una hamburguesa recupera les forces...
More about: viaferrata , europe , switzerland , vaud , extrem

Recent Trails
Via Ferrada Sant Feliu de GuĂ­xols
Sunday 18 th October 2015 - 20:03
via ferrata Sant Feliu de GuixolsAquest cap de setmana que encara fa bon temps, hem aprofitat per anar a fer una via ferrada un tant especial, la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta ferrada esta instal·lada en els penya-segats de Sant Feliu, a pocs metres de l'aigua. Es una sensació completament diferent, estar penjat d'una roca i veure als teus peus un kayak o un submarinista...

El Joc de l'Oca - Montserrat - de baixada
Wednesday 24 th December 2014 - 00:00
For the christmas festivities, an excursion to Montserrat to burn up turrons and other christmas foods as well as the stress of the latest few days, hiking uphill from Collbató to the top of the Canal del Joc de l'Oca and then a descent by rappeling.

Via Ferrata de Vallcebre
Sunday 5 th January 2014 - 20:01
Via ferrata at the foot of Pedraforca. There are three tracks, one for children, and two more serious ones. The first is a bit difficult, the second one has quite a bit of overhang, as well as overhang at the descent - it is only recommended to those with experience and arm strength.