Headline news

Canal Roja, Montserrat

Saturday 24 th December 2016 - 17:41

Dificultat: Dificil
Temps: 3h 20m
Desnivell Positiu: 350m
Desnivell Total: 750
Ascenció a la Canal Roja, Montserrat, La Canal Roja o "Tres en Ratlla", és una canal equipada per baixar-la fent rappel al sector d'el Bruc de Montserrat. 

Canal Roja, MontserratEl camí comença a can Jorba, on seguirem la pista una estona, per despres començar a pujar.

El día es lleva amb una mica de boira i fresc, però el sol comença a apretar, i en un tres i no res, estem suant i amb samarreta de maniga curta el 24 de decembre... 

El cami esta senyalizat amb marques vermelles; la vegetació es exhuberant, i algun cop acabem en un camí de cabres, però ràpidament tornem al bon camí. 


En menys d'una hora, arribem a l'inici de la canal. 

La canal estava molt humida, amb força guals d'aigua. Primer comencem baixant amb les mans, i ràpidament farem un col·lecció de rappels curts. Son molt estrets, amb molt de fregament.

Pels rappels llargs cal portar una corda d'uns 70m, i millor si es porta equipament especial com un shunt, ja que potser que la corda quedi mal posada i calgui manipularla en mig del rappel.
More about: rapel , montserrat , europe , alpinism

Recent Trails
Pica d'Estats (3.143m) via Réfuge du Pinet
Wednesday 26 th July 2017 - 15:26
Cim de la Pica d'Estats - Etang de Pinet About 2 years ago, I promised Judit that someday we would go hiking with a tent. The initial idea was to cross from la Vall de Núria to Carança through the Nou Creus summit. But realizing that Judit is going to University next year, I thought it was better to do something more exciting and I suggested to hike la Pica d’Estats. At 3,143 metres altitude, Pica d’Estats is the highest mountain in the Catalan Pyrenees and one of the most iconic climbs for Catalan mountaineers. 

 

El Canigó
Wednesday 13 th July 2016 - 17:43
Cim del CanigóAquest estiu aprofitant que estàvem per la Cerdanya per dur la Núria de campaments, la Judit, la Gemma i jo, vàrem aprofitar per pasar uns dies a Vilafranca de Conflent, i una de les excursions que toca fer quan estem per la contrada, es el Canigó. És una muntanya mítica, i això vol dir que hi ha molta gent, i en el meu cas, vol dir que com sempre que l'he fet, l'he fet amb boira.

Le Reculet, Crête de Neiges, Grand Crête
Monday 16 th May 2016 - 17:46
Geneve seen from the Everyday, while driving from back from the school, I can’t avoid looking at the magnificent Jura mountains that surrounds Geneva. For a while I wanted to go to the top of those cliffs. The day is a bit sunny with cloud patches, the snow is almost over in the Jura and the family is busy studding … all perfect excuses to plan a solo hike to the mountains.

Grand Canyon
Saturday 23 rd January 2016 - 17:50
In January 2016, it happened that I had a meeting in Los Angeles, and due a complex agenda the meeting was planned for a Friday and a Monday. What can you do alone a weekend in Los Angeles? Easy, take a plane, flight to Las Vegas, rent a card, drive 400km to arrive at 2:00 AM at the Grand Canyon south rim.