Headline news

El Canigó

Wednesday 13 th July 2016 - 17:43

Dificultat: Moderada
Temps: 4h 30m
Desnivell Positiu: 850m
Elevació Màxima: 2784 m
Cim del Canigo, cresta amb boiraEl Canigó és una muntanya del Pirineu, situada entre les comarques nord-catalanes del Conflent, el Rosselló i el Vallespir. Ha esdevingut símbol de la personalitat catalana de les comarques pirinenques.

El cim, la pica del Canigó o Pic de Balaig, fa 2.784 m. Malgrat la seva altitud moderada, fou considerada la muntanya més alta dels Pirineus a causa del gran i brusc desnivell que la separa de la plana del Rosselló, cosa que la fa més aparent que altres muntanyes més engorjades i situades entre valls ja més altes. La llegenda n'atribueix la primera ascensió al rei Pere el Gran, l'any 1285.

Cami del Canigo pilona a 2620m L'ascenció comença al refugi de Cortalets. Al refugui s'hi pot arribar en cotxe, per una pista forestal en molt males condicions. La pista son uns 20km, i es pot fer en una hora o hora i mitja. Es el segon cop que la faig en 20 anys, i no ha millorat massa. El proper cop, mirarem de agar un "taxi".

La intenció era fer l'ascensio per la grimpada i baixar pel cami fàcil fent la versió circular, però amb la boira vàrem preferir no prendre riscos.
El camí esta molt ben senyalitzat, hi ha unes pilones que van indicant l'alçada a la que ens trobem.

L'ascenció amb nuvols en ple estiu es d'agrair, per que t'esperona i no tens calor, però cal anar preparat amb un bon polar, i guants per evitar tenir que fer mitja volta. 

De pujada ens creuem amb un munt de gent, molt d'ells domingeros amb bambetes i pantalons curts, la majoria amb les cames totes vermelles per l'effecte del vent glaçat sobre la pell.

Per sort abans de fer cim, es va obrir una mica el cel, i poguerem contemplar la vall,desde Sant Marti de Canigo, Vilafranca de Conflent, Pradres...  

Al cim, vàrem tenir que fer cua per fer-nos la foto de tanta gent que hi havia. Amb el fred i la por de que vingues una tormenta, ens hi varem estar el just per poder menjar una mica, fer les fotos i cap avall.

El camí de tornada el vàrem fer molt ràpid, és molt agradable de caminar, i un cop hem pasat el pic Jofré podem gaudir de les azalees, les vaques, i una mica de vistes quan el cel ens obre una clarina.
More about: hikking , europe , pirineos

Recent Trails
Pica d'Estats (3.143m) via Réfuge du Pinet
Wednesday 26 th July 2017 - 15:26
Cim de la Pica d'Estats - Etang de Pinet About 2 years ago, I promised Judit that someday we would go hiking with a tent. The initial idea was to cross from la Vall de Núria to Carança through the Nou Creus summit. But realizing that Judit is going to University next year, I thought it was better to do something more exciting and I suggested to hike la Pica d’Estats. At 3,143 metres altitude, Pica d’Estats is the highest mountain in the Catalan Pyrenees and one of the most iconic climbs for Catalan mountaineers. 

 

Canal Roja, Montserrat
Saturday 24 th December 2016 - 17:41
Canal Roja - MontserratCom ja va sent tradició, pels volts de Nadal, amb en Jaume ens hem aventurat a fer la Canal Roja de Montserrat. Una col·lección de rappels força llargs entre mig de una canal estreta i humida.

Le Reculet, Crête de Neiges, Grand Crête
Monday 16 th May 2016 - 17:46
Geneve seen from the Everyday, while driving from back from the school, I can’t avoid looking at the magnificent Jura mountains that surrounds Geneva. For a while I wanted to go to the top of those cliffs. The day is a bit sunny with cloud patches, the snow is almost over in the Jura and the family is busy studding … all perfect excuses to plan a solo hike to the mountains.

Grand Canyon
Saturday 23 rd January 2016 - 17:50
In January 2016, it happened that I had a meeting in Los Angeles, and due a complex agenda the meeting was planned for a Friday and a Monday. What can you do alone a weekend in Los Angeles? Easy, take a plane, flight to Las Vegas, rent a card, drive 400km to arrive at 2:00 AM at the Grand Canyon south rim.