Headline news

Aigüestortes - Portarró d'Espot

Tuesday 11 th July 2017 - 16:01

Dificultat: Mitja
Temps: 6h
Desnivell Positiu: 700m
Elevació Màxima: 2'457m
Portarró d'Espot - Aigüestortes - Vall de BoíAquestes vacances, hem anat a passar uns dies a la Vall de Boí. Si hi ha una cosa que s’ha de fer, si o si quan estàs a la Vall de Boí és pujar a Aigüestortes. Es pot fer a peu, o es pot fer amb “taxí”. Els taxis s’agafen a la plaça de Boí, i et deixen al Tossal del Sant Esperit a uns 1830m. 

El taxí ens deixa a la zona que li dona el nom el parc, a les Aigüestortes. Per trobar les passarel·les haurem de caminar una mica, i les trobarem a la nostra dreta. 

Com el dia estava una mica ennuvolat, vàrem decidir deixar-ho per la tornada, i ens vàrem enfilar cap al refugi de l’estany llong i l’estany. El cel es va començar a aclarir a mig camí del refugi. 

Portarró d'Espot - Aigüestortes - Vall de Boí - CatalunyaUn cop arribats al refugi, teníem ganes de mes... així que vàrem decidir anar cap al Portarró d’Espot. El Portarró d'Espot és el coll de muntanya que uneix la vall de l'Estany de Sant Maurici amb la vall d'Aigüestortes per l'estany llong.

Tot pujant al Portarró es pot veure l’estany Redó, i unes vistes increïbles del estany llong. La pujada es força directa. Si fins al refugi hem fet molt poc desnivell, ara toca fer-lo tot de cop. 

Al tram final, les forces comencen a faltar, i com en un parell de dies volíem fer cim, la Gemma decideix prendre el sol a l’esplanada d’abans de coll, i la Judit mira de conservar tota l’energia.

Des de el coll, no es pot veure l’estany. Per això cal anar fins al mirador. Els senyals marquen 15 minuts, com la Gemma esperava vàrem fer un primer tram, potser uns 10 minuts, però encara quedava força pel mirador. 

A la baixada vàrem patir una mica de peus i la Núria de botes noves... tot i això el sol havia sortit i vàrem gaudir de les passarel·les de les Aigüestortes.
More about: hiking , europe , catalonia

Recent Trails
Tour del Moleson amb neu
Saturday 29 th April 2017 - 16:19
Le Moleson, Gruyeres, Friburg, SwitzerlandPel pont del primer de Maig, en Jaume va venir a Suissa. La setmana havia sigut molt fred i plujosa. A finals del mes d'Abril i en vàrem trobar fins a 80cm de neu. 

La idea original era anar a fer la via ferrata que puja fins al cim del Moleson, però amb aquesta neu ens vàrem conformar a fer un bon passeig per la neu, estirar les cames i fer una raclette a Gruyere.

The three Montronds
Sunday 23 rd April 2017 - 16:21
Montrond, FranceToday I needed to go out for a walk, ... for some time, I had a fixation to climb the summit close the Faucille. Checking the maps, I've learned that it's called Petit-Montrond, and decided to continue the crest and climb the Montrond, and the Grand Montrond. Just after the Grand Montrond there is a geodesic point that is where is finished my hike the day I've climb the Reculet. So challenge will be to have hiked from "Col de la Faucille" to the Reculet.

Kaaterskill Waterfall, New York
Saturday 8 th April 2017 - 16:22
base of the Kaaterskill WaterfallAfter an intense week with the Honeywell connected homes team, working on documenting architecture, I had an almost free Saturday, my plane was at 19:00, and I didn't want to spend my day at the Long Island beaches. At about 2h from New York city, there is the Catskill Mountains, it's a typical place for the newyorkers to go and breath some fresh air. A friend recomended to visit the Kaaterskill Waterfall and so I did. It's an easy walk, provably in 15 mins from where you park the car.

Coll Formic - Matagalls - Sant Marçal - Sant Bernat
Friday 30 th October 2015 - 17:56
Cim del Matagalls, El MontsenyL’excursió l’hem feta un dia clar d’octubre amb tots els colors de la tardor... Comencem amb una trobada Sant Bernat del Montseny, on deixarem un cotxe, ja que aquest serà el nostre punt d’arribada. Amb cotxe anirem a coll Formic.  D’allà farem el cim del Matagalls, baixarem cap a Sant Marçal i tornarem cap a Sant Bernat.