Headline news

Coll Formic - Matagalls - Sant Marçal - Sant Bernat

Friday 30 th October 2015 - 17:56

Dificultat: Medium
Temps: 4h
Desnivell Positiu: 808m
Elevació Màxima: 1'676m
Vistes des de Coll FormicFeia temps que no sortíem a la muntanya amb l'Angel, i ens havíem proposat de fer alguna cosa el proper cop que vinguéssim per Barcelona. Al final per raons diverses, sols vàrem ser la Judit, l'Angel i jo.
 
L’excursió comença amb una trobada Sant Bernat del Montseny, on deixarem un cotxe, ja que aquest serà el nostre punt d’arribada. Amb cotxe anirem a coll Formic. 
 
A coll Formic sempre hi ha gent, i no son pocs els que s’apunten a pujar el Matagalls. El camí esta molt ben senyalitzat, no te pèrdua. El camí sols trobarem arbustos, terra de pissarra i unes vistes increïbles privilegi de que el Matagalls o més ben dit el Montseny s’alcen de forma solitària.
 
El dia ja feia pinta de fred hivernal, els colors començaven a pintar la tardor per les muntanyes.
 
Cim del Matagalls, El Montseny La pujada al Matagalls des de coll Formic és molt agradable, mica en mica es remunten els 600 i pocs metres de desnivell, nosaltres ho vàrem fer en cosa d’una hora i mitja, l’alpina deia que serien 15 minuts més.
 
Al cim una mica de vent, i una gentada com a la majoria de cims fàcils i populars, el que no ens esperàvem era una tropa de més de 50 bicicletes, ... però la majoria varen pujar amb la bicicleta al costat, ...
 
Un cop hem reposat... toca anar cap a Sant Marçal. En aquest punt, tenim forces i ganes d’intentar fer les Agudes i potser el turo de l’home. Des d’aquí dalt, semblen a tocar... el que no es veu es que Sant Marçal esta uns 650m metres més avall...
 
Fageda al Montseny, baixant del Matagalls Colors de Tardor al Montseny El camí de baixada comença sortejant la tropa de les bicis... ràpidament entrem en una fageda. Els colors de la tardor, les fulles taronges ens acompanyen i esmorteeixen la nostra baixada.
 
Sant Marçal del Montseny A coll Pregon, els ciclistes es varen para prendre el sol o a saber.. nosaltres continuem cap a Sant Marçal. El camí comença força planer, amb petites pujades i baixades... però és força llarg... més pujar al cim, aquí tot i ser baixada vàrem fer un temps de 1h 45m.
 
Vista la hora que era, que ja som a la tardor.. vàrem decidir no arriscar a tenir que fer la tornada de nit, així que decidirem d’anar directament cap a Sant Bernat.
 
El Camí es força planer, ple de castanyers... ens fem un tip de collir castanyes... ja tenim sopar. Això si es el tram mes llarg de tots. Hi ha un moment que sentíem veus i ens pensàvem que ja hi érem... però no, encara en teníem per una altre hora mes...
 
Al final, son 3 trams de mes o menys 1h 30m cada un, i uns 4km cadascun.
Un cop a Sant Bernat, ens donem compte que la clau del cotxe que havíem deixat a Sant Bernat esta a coll Formic,... 
More about: hiking , moderate , angel , judit

Recent Trails
Aigüestortes - Portarró d'Espot
Tuesday 11 th July 2017 - 16:01
Aquestes vacances, hem anat a passar uns dies a la Vall de Boí. Si hi ha una cosa que s’ha de fer, si o si quan estàs a la Vall de Boí és pujar a Aigüestortes. 
El Portarró d'Espot és el coll de muntanya que uneix la vall de l'Estany de Sant Maurici amb la vall d'Aigüestortes per l'estany llong.

Tour del Moleson amb neu
Saturday 29 th April 2017 - 16:19
Le Moleson, Gruyeres, Friburg, SwitzerlandPel pont del primer de Maig, en Jaume va venir a Suissa. La setmana havia sigut molt fred i plujosa. A finals del mes d'Abril i en vàrem trobar fins a 80cm de neu. 

La idea original era anar a fer la via ferrata que puja fins al cim del Moleson, però amb aquesta neu ens vàrem conformar a fer un bon passeig per la neu, estirar les cames i fer una raclette a Gruyere.

The three Montronds
Sunday 23 rd April 2017 - 16:21
Montrond, FranceToday I needed to go out for a walk, ... for some time, I had a fixation to climb the summit close the Faucille. Checking the maps, I've learned that it's called Petit-Montrond, and decided to continue the crest and climb the Montrond, and the Grand Montrond. Just after the Grand Montrond there is a geodesic point that is where is finished my hike the day I've climb the Reculet. So challenge will be to have hiked from "Col de la Faucille" to the Reculet.

Kaaterskill Waterfall, New York
Saturday 8 th April 2017 - 16:22
base of the Kaaterskill WaterfallAfter an intense week with the Honeywell connected homes team, working on documenting architecture, I had an almost free Saturday, my plane was at 19:00, and I didn't want to spend my day at the Long Island beaches. At about 2h from New York city, there is the Catskill Mountains, it's a typical place for the newyorkers to go and breath some fresh air. A friend recomended to visit the Kaaterskill Waterfall and so I did. It's an easy walk, provably in 15 mins from where you park the car.