Headline news

El Joc de l'Oca - Montserrat - de baixada

Wednesday 24 December 2014 - 00:01

Dificultat: fàcil, pero cal saber fer rapel.
Temps: 3h
Desnivell Positiu: 350m
Elevació Màxima: 838m
Montserrat, el joc de l'OcaAttenció: Aquesta excursió es facileta, pero cal portar el material necesari i cal saber fer rapels, i saber montar-los. Com a meterial cal portar una corda d'escalada, en el nostre cas, el vàrem fer amb una corda de 70m. No hi ha cap rapel tant llarg, però és la corda que teniem. A mes cal portar el budrier, mosquetons de seguretat i el vostre instrument preferit per fer rapel, en el meu cas la cassoleta. Sempre que fem escalada o descens, es recomanable portar cintes de diverses llargaries, mosquetons i guants.

L'excursió comença a can Jorba, he procurat posar el punt exacte en el mapa, no es dificil de trobar, però no esta indicat massa be.

Desde can Jorba, seguirem la pista fins que trobem el trencall que ens invita a pujar, el cami de pujada es força inclinat, l'he fet a l'estiu i a l'hivern i us recomano de fer-lo a l'hivern, a l'estiu es passa molta calor. El cami de pujada son uns 45 minuts amb un bon ritme.

Un cop som a dalt, seguim la canal de baixada, al principi sembla un riu sec, amb sorrar i pedres de platja que ens recorden que Montserrat va sorgir del fons del mar. mica en mica, va agafant pendent, i ens trobarem algunes roques que hem de saltar, i algunes que hem de fer el mico poder poder-les baixar, cal anar amb compte, sobretot si esta mullat i ombrivol ja que rellisca força.

El primer rapel es facil de veure, esta sota d'un arbre. Hi ha una corda per la que els escaladors tornen de les seves vies llarges. Jo no recomano baixar per la corda a no ser que s'en tingui molta experiencia i força de braços. Pels escaladors és fàcil i segurament més d'un grups us adelentarà de baixada fent la cabra i sense cordes, .. cal recordar quin es el nostre nivell i pensar primer en la seguretat.

El camí es força entretingut, amb vistes impressionants. Hi ha una rapel que passa per dins d'una cova,... si teniu claustrofobia, podeu montar el rapel pel costat.

Molt recomenable per cremar turrons per Nadal.
More about: rapel , montserrat

Recent Trails
La Farinetta - Saillon
Sunday 30 April 2017 - 16:14
via ferrata la Farinetta, Saillon, Valais, SwitzerlandLa via ferrata de la Farinetta a Saillon, prop de Martigny és una via espectacular, i si es vol fer tota, és de les més difícils que he fet fins ara. 

Via Ferrada Sant Feliu de Guíxols
Sunday 18 October 2015 - 20:02
via ferrata Sant Feliu de GuixolsAquest cap de setmana que encara fa bon temps, hem aprofitat per anar a fer una via ferrada un tant especial, la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta ferrada esta instal·lada en els penya-segats de Sant Feliu, a pocs metres de l'aigua. Es una sensació completament diferent, estar penjat d'una roca i veure als teus peus un kayak o un submarinista...

Via Ferrata de Vallcebre
Sunday 5 January 2014 - 20:01
Via ferrata al peu del Pedraforca. Hi ha tres vies, una infantil, i dues més series. La primera és una mica dificil, la segona hi ha força trams d'extraplomat, i extraplomat de baixada pel que sols és recomanable per gent amb experiencia i força de braços.